Το ιστολόγιο του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Συλλόγων συνδικαλιστών και εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη Λέσβο

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι - όλες στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, 
10.30 π.μ, μπροστά στα Κεντρικά Λύκεια

Το μαύρο μέτωπο της των τοκογλύφων, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., του Σ.Ε.Β., των εφοπλιστών, των βαρώνων των ΜΜΕ κι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ  αλυσοδένουν τους εργαζόμενους και το λαό με νέες αλυσίδες. Τα Μνημόνια, το Μεσοπρόθεσμο, η Δανειακή Σύμβαση, το Ευρωσύμφωνο γκρεμίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν από τους εργαζόμενους και το λαό με αγώνες και αίμα. Γκρεμίζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη κατακτήσεις από την εποχή του Σικάγο. Μας γυρίζουν 200 χρόνια πίσω, εκεί όπου ο εργαζόμενος δεν έχει κατώτερο μεροκάματο και συλλογική σύμβαση, ανθρώπινο ωράριο, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία. Όλα αυτά για τα οποία θυσιάστηκαν ο Αύγουστος Σπάις κι οι σύντροφοί του, οι καπνεργάτες του '36 στην Καβάλα. Το μαύρο μέτωπο για να σώσει τις τράπεζες, τα κέρδη  τους και το χρεοκοπημένο σύστημα τους, επιτίθεται με λύσσα στους εργαζόμενους και το λαό, τον συκοφαντεί ότι τάχα αυτός φταίει για τη χρεοκοπία του συστήματος,  ποδοπατά τα δικαιώματα του, τον φοβερίζει με το φάσμα της ανεργίας και με ψεύτικα διλήμματα, τον ψεκάζουν με χημικά και τον χτυπούν με τους πραιτωριανούς τους. Το μαύρο μέτωπο για να σώσει την εξουσία του προσπαθεί να στρέψει το ένα κομμάτι εργαζομένων ενάντια στο άλλο ενώ ταυτόχρονα υποθάλπει το ρατσισμό και το φασισμό.  Οι μισθοί των 500 ευρώ και των 400 για τη νεολαία, το ένα και πλέον εκατομμύριο άνεργοι, η εξαθλίωση και η φτώχεια, δεν τους αρκούν. Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέα χαράτσια, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η λεηλασία δεν έχει τέλος. 
Ξέρουμε τι φοβούνται: Τις μαχητικές απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις. Τρέμουν τον ξεσηκωμό του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο οργανωμένος λαός, οι εργαζόμενοι, μπορούν να τους διώξουν.  Με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, με ενότητα και αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, τους αγώνες όπως στην Ιερισσό για Γη και Ελευθερία. Να ενώσουμε όλα τα ρυάκια αντίστασης σε ένα μεγάλο ποτάμι ρήξης και ανατροπής.
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε με γενικό ξεσηκωμό, με μέτωπο αγώνα!

-Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην εφεδρεία και την αξιολόγηση.

-Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους.

-Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία - πρόνοια για όλους. Υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης.

-Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της συνδικαλιστικής δράσης, ενάντια σε κάθε είδους κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία.

-Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που σκλαβώνει τον λαό στην δικτατορία του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Αποδέσμευση της χώρας από την Τρόικα και τα επαχθή δάνεια. Διαγραφή του χρέους, ρήξη με το ευρώ και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου