Το ιστολόγιο του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Συλλόγων συνδικαλιστών και εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη Λέσβο

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Όλοι/ες στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 17 Μάη, 11.00 π.μ. Κεντρικά Λύκεια


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ
Η
þ Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των μνημονίων
 κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διάλεξε το βράδυ της εργατικής Πρωτομαγιάς για να ανακοινώσει το 4ο Μνημόνιο, για το οποίο η κυβέρνηση περηφανεύεται και απαιτεί ο λαός να είναι και ευχαριστημένος! Συνεχίζει τον ίδιο δρόμο που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Με τα νέα μέτρα:
aΠετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 € αφαιρείται ένας ακόμη μισθός από κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο. Ενώ, με τη μείωση τουλάχιστον κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών, δεσμεύονται επιπλέον μέχρι 330€  το μήνα από τους συνταξιούχους.
aΜειώνονται κατά 447 εκ. € οι κοινωνικές δαπάνες για το 2018 αποδομώντας πλήρως τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ κόβονται  άλλα 58 εκ. από το επίδομα θέρμανσης!
aΕπεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καταβαραθρώνονται επιδόματα: ανεργίας κλπ.
aΔεν επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις. Συνεχίζονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων.
aΑντί για μονιμοποιήσεις, συμφώνησαν απολύσεις συμβασιούχων και μείωση του αριθμού τους!
aΣυνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις με το ξεπούλημα ΔΕΗ.
Τα πολυδιαφημιζόμενα αντίμετρα περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις (!), και κάποια συσσίτια για τους … φτωχούς,!
Ο Τσίπρας μας προκαλεί λέγοντας ότι δεν βλέπει κανένα να αντιδρά στις πλατείες  μεταφράζοντας την απογοήτευση, αδράνεια και παγωμάρα του κόσμου σε ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην βάρβαρη πολιτική του.
Τα μνημόνια στην Λέσβο
Έχουν εκτινάξει την ανεργία στα ύψη. 8.000 είναι οι δηλωμένοι άνεργοι του νομού στον ΟΑΕΔ, πριν από το 2010 ήταν λιγότεροι από τους μισούς. Περίπου 4.000 από αυτούς είναι μακροχρόνια άνεργοι. Επίδομα ανεργίας λαμβάνουν μόλις το 10% αυτών.
Αλλά μνημόνια σημαίνει και μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα δεκάδες  είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν πλήρες ωράριο αλλά ασφαλίζονται και πληρώνονται για 4ώρη απασχόληση. Στις καφετέριες και τις ταβέρνες είναι κανόνας οι εργαζόμενοι να παίρνουν ένα ένσημο την εβδομάδα. Κι όποτε γίνεται καταγγελία στην Επιθεώρηση εργασίας η απάντηση είναι «τι να κάνουμε έτσι είναι η κατάσταση σήμερα. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων είναι κανόνας σε όλους τους κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Μιλάμε για πολύμηνες καθυστερήσεις. Το Πάσχα πολλοί εργοδότες στον χώρο του επισιτισμού απαίτησαν και πήραν πίσω το δώρο από τους εργαζόμενους. Όχι δεν πρόκειται για χρεοκοπημένους εργοδότες ή για επιχειρήσεις ένα βήμα πριν την πτώχευση. Είναι επιχειρηματίες που ανοίγουν το ένα μαγαζί πίσω από το άλλο.
Όχι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Ίδια είναι η κατάσταση και για τους συμβασιούχους του δημοσίου αλλά και για πολλούς εργαζόμενους στις ΜΚΟ.
Nα απαντήσουμε στην πρόκληση
Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία δεν υπογράφουν το νέο συμβόλαιο θανάτου! Το 4ο μνημόνιο να μην περάσει! Η “ανάπτυξή” τους βγαίνει από το αίμα μας, να την μπλοκάρουμε αποφασιστικά!
Να σπάσουμε τις αλυσίδες της ΕΕ, του ΔΝΤ ,των τραπεζιτών, των αφεντικών. Να ανατρέψουμε με πάταγο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τη συστημική αντιπολίτευση που τη στηρίζει!
Εμείς πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας!
Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, ξεδιάντροπα βάζουν πλάτη (με την απραξία τους) και διευκολύνουν την κυβέρνηση και το κεφάλαιο να περάσουν το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων.
Οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος οφείλουν να χαράξουν μια άλλη πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα για το ξήλωμα των μνημονίων, την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, τη μείωση του χρόνου εργασίας με αυξήσεις μισθών και ρήξη με τα καπιταλιστικά κέρδη, την διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ, ΕΕ, ΔΝΤ, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων παραγωγικών επιχειρήσεων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την πάλη για την αποτροπή του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που κλιμακώνονται.

Όλοι/ες στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 17 Μάη, 11.00 π.μ.
Κεντρικά Λύκεια
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου