Το ιστολόγιο του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Συλλόγων συνδικαλιστών και εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη Λέσβο

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στο δρόμο σπάσαμε την τρομοκρατία



Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία που αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας διαδήλωσαν σήμερα στην παρέλαση, στη Μυτιλήνη. Καταγγέλλουμε τις  “προληπτικές προσαγωγέςνεολαίων για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚΝΔ, μαζί με τα παπαγαλάκια των κυρίαρχων Μ.Μ.Ε, το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία και να αποτρέψουν τη μετατροπή των παρελάσεων σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταδίκης της πολιτικής τους. Σήμερα ο λαός της Μυτιλήνης βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή κινητοποίηση των δυνάμεων της αστυνομίας, της ασφάλειας και του λιμενικού, με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση του.  Τον ίδιο στόχο είχαν και οι αναίτιες και στοχευμένες προσαγωγές φοιτητών και νεολαίων πριν την έναρξη της παρέλασης. Δύο φορές η αστυνομία με το λιμενικό προσπάθησε με βίαιη απώθηση να ανακόψει τη διαδήλωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Φοιτητικών Συλλόγων, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έσπασαν στην πράξη την κρατική καταστολή διαδηλώνοντας ενάντια  στην κυβέρνηση, τη δικτατορία των αγορών, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και στη πολιτική της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Η Κυβέρνηση και η πολιτική της καταδικάστηκαν σήμερα ακόμη μια φορά από τον ελληνικό λαό. Ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί μέχρι την τελική ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. 
Μυτιλήνη, 25 Μάρτη 2012
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ


Ο συντονισμός που κάλεσε στην συγκέντρωση  και την πορεία διένειμε την παρακάτω προκήρυξη: 

25 Μαρτίου 1821: ο λαός παίρνει τα όπλα ενάντια στη σκλαβιά
25 Μαρτίου 1942: ο λαός διαδηλώνει ενάντια στην κατοχή και τους δοσίλογους
25 Μαρτίου 2012
ο λαός διαδηλώνει ενάντια στην οικονομική δικτατορία

Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μαζί με το μαύρο μέτωπο των τοκογλύφων, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., του Σ.Ε.Β., των εφοπλιστών, των βαρώνων των ΜΜΕ αλυσοδένουν τους εργαζόμενους και το λαό με νέες αλυσίδες. Τα Μνημόνια, το Μεσοπρόθεσμο, η Δανειακή Σύμβαση, το Ευρωσύμφωνο γκρεμίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν από τους εργαζόμενους και το λαό με αγώνες και αίμα. Μας γυρίζουν 200 χρόνια πίσω, εκεί όπου ο εργαζόμενος δεν έχει κατώτερο μεροκάματο και συλλογική σύμβαση, ανθρώπινο ωράριο, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία. Για να σώσουν τις τράπεζες, τα κέρδη  τους και το χρεοκοπημένο σύστημα τους, επιτίθενται με λύσσα στους εργαζόμενους και το λαό, τον συκοφαντούν ότι τάχα αυτός φταίει για τη χρεοκοπία τους,  ποδοπατούν τα δικαιώματα του, τον φοβερίζουν με το φάσμα της ανεργίας και με ψεύτικα διλήμματα, τον ψεκάζουν με χημικά και τον χτυπούν με τους πραιτωριανούς τους. Για να μπορέσουν να σώσουν την εξουσία τους προσπαθούν να στρέψουν το ένα κομμάτι εργαζομένων ενάντια στο άλλο. Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ενάντια στους δημόσιους, τους αγρότες ενάντια στους ναυτεργάτες, τους Έλληνες ενάντια στους μετανάστες, τους άνεργους ενάντια στους εργαζόμενους.
Τους επόμενους μήνες, ετοιμάζουν νέα δεινά. Οι μισθοί των 500 ευρώ και των 400 για τη νεολαία, το 1 εκατομμύριο άνεργοι, η εξαθλίωση και η φτώχεια, δεν τους αρκούν. Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέα χαράτσια, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η λεηλασία δεν έχει τέλος.
Δεν πάει άλλο! Ξέρουμε τι φοβούνται: Τις μαχητικές απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις. Τρέμουν τον ξεσηκωμό του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο οργανωμένος λαός, οι εργαζόμενοι, μπορούν να τους διώξουν.  Με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, με ενότητα και αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στην επιτροπή “Δεν Πληρώνω. Να ενώσουμε όλα τα ρυάκια αντίστασης σε ένα μεγάλο ποτάμι ρήξης και ανατροπής.
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε με γενικό ξεσηκωμό, με μέτωπο αγώνα! Μπορούμε να επιβάλουμε:
=>  Την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και κατάργηση των χαρατσιών. Απαγόρευση των  απολύσεων. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μείωση του χρόνου εργασίας στο 7ωρο- 35ωρο, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
=>  Την παύση πληρωμών - διαγραφή του χρέους και το πάγωμα έως και διαγραφή των δανείων των εργαζομένων και των ανέργων. Την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των βασικών πυλώνων της οικονομίας με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο. Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες.
=>  Την ανατροπή της απεχθούς δανειακής σύμβασης, των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων που τα συνοδεύουν.
=>  Την πτώση αυτής της κυβέρνησης και κάθε άλλης, που ακολουθεί την ίδια πολιτική. Την ρήξη με το ευρώ, την  Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τη δικτατορία των αγορών, την ξεδιάντροπη υφαρπαγή της λαϊκής θέλησης.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου