Το ιστολόγιο του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Συλλόγων συνδικαλιστών και εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη Λέσβο

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αγωνιστική αλληλεγγύη στους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη του στους συμβασιούχους στη διοίκηση, τη φύλαξη και την καθαριότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.
Η επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – τρόικας  - Ε.Ε. στα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μας βρίσκει όλους ενωμένους και αποφασισμένους να τους ανατρέψουμε κι αυτούς κι όλους όσοι είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν τις πολιτικές αυτές.
Οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλο τον πλούτο πρέπει να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Με ένα πανεργατικό, λαϊκό μέτωπο διεκδίκησης, ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων και των μεταναστών, που θα ξεπερνά τις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διαλέξουν το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα. Στο τέλος αυτού του δρόμου στέκεται ξανά η ελπίδα μιας ζωής με δικαιώματα, μιας ζωής με κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι της συσσώρευσης των κερδών του κεφαλαίου. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.